Tarina

Tarina

Huippumoodin juuret ulottuvat aina vuoteen 2001 saakka, kun nykymuotoisen Huippumoodin perustaja Lasse Seppänen käynnisti oman ampumahiihto-uransa jälkeen ammattimaista valmennustoimintaa. 

Ampumahiihdon suomenmestarina ja hyvin pienellä paikkakunnalla asuneena ampumahiihtäjälupauksena Lasse oli soilla sekä metsissä samoillessaan pohtinut, mitä tehdä isona sen jälkeen, kun oma kilpailu-ura päättyi. Koska kestävyysharjoittelu oli virrannut vahvasti suonissa jo yli vuosikymmenen, oli luonnollista, että tulevaisuus tulisi rakentumaan kestävyysliikunnan ympärille. 

Kun Lassen kilpailu-ura päättyi kuutta suomenmestaruutta ja kahta pronssia myöhemmin, synty ajatus siitä, että moni kuntoilija sekä urheilija tarvitsisi rinnalleen valmentajan, joka kädestä pitäen osaisi opettaa kestävyysliikunnan saloja ja kulkea rinnalla kohti henkilökohtaisia kestävyysliikuntatavoitteita sekä unelmia. Syntyi yhden miehen yritys, joka tuolloin 2001 vuonna kantoi nimeä TreeniKaveri. 

Lasse aloitti ammattimaisen valmentamisen heti valmistuttuaan ensin personal traineriksi Vierumäen urheiluopistosta ja sen jälkeen ammattivalmentajaksi Lapin urheiluopistosta Santa Sportista.  Työn palkitsevuus vahvisti ajatusta siitä, että  työelämän "lajivalinta" oli oikea ja urheilu-uralta oli siirrytty työelämän huippu-urheiluun. 

Vuosien edetessä asiat johtivat toiseen ja vuosina 2003-2021 Lasse on kouluttanut yli tuhat liikunta-alan ammattilaista erikoistuen kestävyysharjoittelun sekä psyykkisen valmennuksen teemoihin. Kouluttajakokemuksen lisäksi Lasse on kirjoittanut 19 kirjaa liikunnasta ja hyvinvoinnista sekä toiminut valmentajana mm. Maximal TV -sarjassa. 

Kestävyysliikunta ampumahiihto-uran jälkeen on säilynyt elämäntapana ja vuosien varrella Lasse on läpäissyt mm. triathlon Ironman -täysmatkan kaksi kertaa, kävellyt 100 kilometrin sauvakävelyn kolme kertaa, kiivennyt Afrikan korkeimmalla vuorella Kilimanjarolla sekä seikkaillut suomen metsissä. 

Palataanpa takaisin Huippumoodi -nimen alkulähteille.

Kun Lasse pohti yritykselleen uutta nimeä, oli selvää, että nimen tulisi kuvastaa yrityksen missiota sekä kokemuksellista fiilistä. Sana "huippu" kuvastaa korkealla olevaa tavoitetta. Haluamme Huippumoodilaisina kannustaa ihmisiä asettamaan itselleen riittävän korkeita tavoitteita. Oman elämänsä vuorenhuippuja. Sana "moodi" taas viittaa kokemukseen. Haluamme tuottaa innostuksen, onnistumisen sekä motivaation fiiliksiä. Uskomme, että kun kukin ihminen löytää itselleen tavoittelenarvoisen tavoitteen ja suhtautuu tekemiseensä myönteisellä mielenlaadulla, on lopputuloksena #Huippumoodi

VUOSI 2019: Huippumoodin toinen tuotantokausi

 

Afrikkalainen sananlasku sanoo, että: "Jos haluat edetä nopeasti, mene yksin. Jos haluat päästä pitkälle, etene yhdessä". Tämän sananlaskun mukaisesti Huippumoodin valmentajavahvuuteen tuli  vuonna 2019 mukaan Anu Junnila. Anu otti vastuulleen mm. yksilö -ja pienryhmävalmennukset. 

Anu oma kestävyysliikuntatausta juontaa juurensa myöskin ampumahiihdosta ja koulutustaustaa löytyy mm. personal trainerin, aikuisliikunnan ammattitutkinnon, hiihdonopettajan sekä vesiliikunnan puolelta. 

Anun valmennukseen tuli vuonna 2016 Pekka Kauranen -niminen henkilö. Pekka oli aktiivinen kestävyysliikunnan harrastaja ja Anun valmennuksen sekä mielekkäiden kestävyysliikuntatavoitteiden innoittamana Pekka kouluttautui sekä personal traineriksi että kestävyysvalmentajaksi. Pekan kannustava, analyyttinen ja jalat maassa -asenne teki sellaisen vaikutuksen, että Pekkaa pyydettiin vuonna 2020 mukaan Huippumoodin valmentajatiimiin sekä Huippumoodi Oy:n osakkaaksi. 

Vuoden 2021 alussa Huippumoodin omistajina Lasse ja Pekka ovat rakentaneet pitkän aikavälin mission, joka julistuksena kuuluu seuraavasti: 

"Tavoitteemme on poistaa kestävyysvaje Suomen maasta, yksilö kerrallaan" 

Elämäntehtävämme on auttaa yksilöitä ja yhteisöjä selättämään jaksamattomuuteen, huonokuntoisuuteen sekä motivaation puutteeseen liittyvät haasteet ja samalla auttaa ihmisiä rakastamaan kestävyysliikuntaa päivä päivältä enemmän. 

Tiimin tarkemmat esittelyt löydät Me -sivulta